John Backderf hedersgäst på Stockholms Internationella Seriefestival 2017

Den 20-21 maj arrangeras årets upplaga av Stockholms Internationella Seriefestival, SIS17. I år är det den amerikanske serieskaparen John Backderf, också känd under pseudonymen Derf Backderf, som är festivalens hedersgäst.

SIS17 bjuder bland annat på seminarier, filmvisningar, workshops och scensamtal där svenska och utländska serieskapare deltar. Flera Kartago-författare medverkar i programmet så som Elin Lucassi, Sara Bergmark Elfgren, Karl Johnsson och Joakim Pirinen. Pirinen har även tecknat festivalens officiella bild.

Extra spännande är årets hedersgäst John Backderf som Sverigedebuterar med serieromanen Sopigt i vår. En berättelse om en nyexad ung man som arbetar som sophämtare i väntan på att han ska komma på vad han ska göra med sitt liv.

Mer information om festivalen hittar du här