Speaking of Stories med Elin Lucassi och Abigail Tarttelin

Lyssna när författarna från Bonnier Carlsen och Kartago möter varandra i podcasten Speaking of Stories.

I avsnitt 11 av Speaking of Stories möter Elin Lucassi, illustratör, serietecknare och skribent, Abigail Tarttelin, författare, konstnär och artist. De talar om att födas som intersex, något som Abigail skildrar i sin bok Golden Boy, om den engelska lyxskatten på tamponger, Abigails band och deras låt ”Jennifer Lawrence” och vad som händer när man bryter mot rådande normer.

Abigail Tarttelin skrev sin första bok Flick när hon var 23 år gammal men slog igenom på allvar med Golden Boy två år senare. Hon började sin karriär som skådespelare inom independent film och spelar i bandet Girlboy. Eller som Abigail beskriver sig själv: ”I am a writer, human, artist, band member, feminist, environmentalist, and food lover.”

Elin Lucassi är serietecknare, illustratör och skribent. Hon har även jobbat som lärare, gymnasiebibliotekarie och myndighetshandläggare. Hennes serier syns i bland annat Galago, Biblioteksbladet och på Litteraturmagazinet.se. Hon vill i sitt arbete alltid försöka nå den egentliga kärnan i de företeelser hon skildrar, oavsett om det är genusfrågan, mansrollen eller huruvida kvinnor borde runka mer i grupp. Elin försöker nå under ytan och visa en essens som får läsaren att tänka. Helst något nytt.

Lyssna på avsnittet här: https://aca.st/74c9c4