Walderstenalmanacka 2015

Jesper Waldersten

Det finns ingen i Sverige som gör collage, bilder och texter som Jesper Waldersten och de passar alldeles utmärkt att hänga upp på väggen.

 Jesper Waldersten har i denna väggalmanacka för 2015 inte bara skapat på tolv ovanliga bilder till varje månad som är eftertänksamma, roliga och dekorativa, han har även lite lätt förvrängt varje månads namn.  Det finns ingen i Sverige som gör collage, bilder och texter som Jesper Waldersten och de passar alldeles utmärkt att hänga upp på väggen. Här i en almanacka där varje familjemedlem har sin egen kolumn.

Jesper Waldersten använder ord som kliar och pockar på att komma ut. Det kan vara vad som helst, det kan se ut som samhällskritik, men är aldrig dagsaktuellt. Om det händer är det en slump. Bilderna och orden är alltid själsligt aktuella. Bilderna är som vore de byggda i flera våningar, om man skrapar av ett lager, dyker ett nytt lager upp, likt en övermålad bild. Tills man står där i källaren och bara det urspungliga finns kvar. Sig själv. Det ser enkelt ut, men är komplext.

  • ISBN: 9789175150680
  • Utgivningsdatum: 2014-08-14

Jesper Waldersten

Jesper Waldersten är född 1969 i Stockholm och är…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Allt brinner!

Jesper Waldersten

Walderstenalmanacka...

Jesper Waldersten

Författarens alla böcker