"Henrik Lange laddar varje ord och pennstreck till bristningsgränsen med så mycket ironi och lyteskomik att det är svårt att inte skratta högt."

Niclas Holmlund, Västerbottens Folkblad

"Det här är en enastående rolig, allmänbildande bok för just dig som har bråttom."

Filipstads Tidning

"Oerhört underhållande."

Vadstena Tidning

"Får smilbanden att spricka från öra till öra. Hädiskt rolig."

Dagens arbete

96 romaner för dig som fortfarande har bråttom

Henrik Lange

Äntligen kommer uppföljaren till Henrik Langes stora succé ”80 romaner för dig som har bråttom” från 2007. Han fortsätter att sammanfatta världshistoriens största litterära verk (och även några andra verk) och komprimera dem på ett lika effektivt som utsökt sätt: på en sida som består av fyra rutor. Henrik Lange lyckas inte bara förklara vad romanen handlar om på denna minimala yta, utan ger också begreppet ”Less is more” en verklig innebörd.

Här får vi snabbversioner av klassiker som ”Dracula”, ”Liftarens guide till galaxen”, ”American Psycho”, ”Stad av glas”, ”Jurtjyrkogården”, ”En komikers uppväxt”, ”Låt den rätte kom in”, ”Grottbjörnens folk” , ”Gullivers resor”, ”De tre musketörerna”, ”Törnfåglarna”, ”Fahrenheit 451″, ”Socker-Conny”, ”Star Wars”, ”Doktor Glas”, ”Ivanhoe”, ”Populärmusik från Vittula” och även faktiskt ”Konsten att tala om böcker man inte har läst”.

Som om inte detta var nog komprimerar Henrik Lange Lars Noréns 1600-sidiga tjocka bekännelse ”En dramatikers dagbok”, ner till en enda mening, på ett så stilfullt sätt att du aldrig behöver läsa originalet.

  • ISBN: 9789186003364
  • Utgivningsdatum: 2009-08-25
  • Format: Pocket (POC)

Henrik Lange

Född 1972. Verksam i Göteborg. Henrik Lange är…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Romaner för dig...

Henrik Lange

Lektioner i mord

Henrik Lange

Författarens alla böcker