"Hennes seriekonst når nya nivåer."

Gustaf Andersson, Tidningen Kulturen

"Man fnissar, men tar sig också åt hjärtetrakten."

Petter Lindgren, Aftonbladet

"I Emma Rendells bilder fastnar jag länge, de är fyllda av detaljer och stickspår och mycket välgjorda."

Marie Petterson, HD

"För mig fyller Rendel ett tomrum på den svenska seriescenen."

Alexandra Sundqvist, Norrländska Socialdemokraten

Allt är allrajt

Emma Rendel

Allan Smith sitter vid löpande bandet på skämtbajsfabriken och känner sig ensam och övergiven. Han låtsas vara sjuk för att få träffa läkaren, så att han får någon att prata med. En nostalgisk gymnastiklärare drömmer tillbaka till sina ungdoms dagar och konstaterar bittert att ”ungdomen idag är så mycket yngre än när jag var ung”. Ett affärsbiträde åker på semester med sina arbetskompisar till ett nöjesfält i Paris. Han blir knivskuren och tvingas operera om sig till Musse Pigg.

Allt är allrajt är en samling serienoveller om ofrivilliga ensamvargar och tragiska livsöden. Det är en ny typ av tecknade serier där bilderna får driva berättelsen framåt och där logiken har snurrat några extra varv runt sin egen axel.
Emma Rendel är sedan flera år verksam som serietecknare och illustratör i Sverige och England. Hon har haft med serier och bilder i bland annat Icon Magazine, Galago, Hjälp och Art Review. Hon har dessutom självpublicerat flera seriesamlingar som alla återfinns i denna, hennes svenska debutbok.

Detta är den första boken i Kartago Förlags serie Kartago Debut, som samlar framtidens stora svenska serieskapare, redan idag. 

  • ISBN: 9789186003258
  • Utgivningsdatum: 2009-03-19
  • format: mjukband (mjb)

Emma Rendel

Emma Rendel, svensk serieskapare, illustratör och forskare som bor…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Flugornas ö

Emma Rendel

Allt är allrajt

Emma Rendel

Författarens alla böcker