"...Bromanders berättelser står upp för den lilla människan som kommer i kläm, mot ondskans och övermaktens hantlangare - inte på ett liberalt eller hippieaktigt sätt, utan genom en genuin vilja att förstå, även fast det kan vara obehagligt."

Henrik Söderström, lavaland.se

"Obehagligt - men underhållande"

David Olgarsson, Dagbladet

"De verkligen helt väsensskilda stilarna binds samman av Bromanders fantastiska känsla för det svårbemästrade novellformatet."

Patrik Svensson, Sydsvenskan

"En spännande odyssé bland Seriesveriges hotties, samtidigt en fördjupad och nyanserad bild av en riktigt vass manusförfattare."

Marie Pettersson, Landskrona-Posten

Allt jag rör vid försvinner

Henrik Bromander

I serieskaparen och författaren Henrik Bromanders tredje seriealbum ”Allt jag rör vid försvinner”, har han skrivit manus till fjorton serietecknare, illustratörer och fotografer. Det är en samling historier som speglar tillståndet i Sverige och världen idag.
Vi får möta ett par som nyligen fått barn och bjuder sina vänner på middag, utan att berätta att de serverar moderkaka till efterrätt; i träffar en fanatisk beundrare av artisten Meat Loaf; vi möter en pojke som inleder en sexuell relation med en myrslok; vi följer en dag i en medelålders kvinnas liv där eftermiddagen omärkligt glider över i kväll och ensamheten ligger som en dimma över allt.

Berättelserna spänner över ett brett spektra och är präglade av Henrik Bromanders säregna förmåga att skildra de mest skiftande människoöden. Medverkande tecknare och bildmakare är Anneli Furmark, Kolbeinn Karlsson, Nanna Johansson, Marcus Nyblom, Simon Gärdenfors, Petter Sjölund, Calle Thörn, Hanna Petersson, Sandro Müntzing, Pontus Lundkvist, Jonas ”Pike” Dahlström, Carl Hedsved, Marcus Ivarsson och Anders Végh Blidlöv.

  • ISBN: 9789186003265
  • Utgivningsdatum: 2009-04-22
  • format: mjukband (mjb)

Henrik Bromander

Henrik Bromander, född 1982 i Växjö. Bosatt i…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Allt jag rör vid...

Henrik Bromander

Författarens alla böcker