Aniara

Knut Larsson

Harry Martinsons stora rymdepos är här överfört till tecknad serie. I Knut Larssons händer blir det ett lika ovanligt som spännande serieroman

Harry Martinsons stora rymdepos är här överfört till tecknad serie. I Knut Larssons händer blir det ett lika ovanligt som spännande serieroman. Berättelsen är på samma gång en förtvivlans varning i kärnvapnens och de ekologiska hotens tid och det kanske fulltonigaste uttrycket för Martinsons livslånga projekt att visa oss människans försök att se sig själv och sin roll i skapelsen.

Aniara publicerades första gången 1956 och fick ett storartat mottagande. Men kanske är det först idag som rymdeposet fullt ut framstår som ett av vår tids konstnärligt och intellektuellt mest utmanande verk.Harry Martinson beskrev själv boken så här 1957: ”Vi tror att det räcker med att överlämna åt politikerna att klara en del praktiska samlevnadsdetaljer. Men vi måste alla känna vår meddelaktighet i världssituationen. Vi måste uppleva vårt medlemskap i kosmos och vår medansvarighet när förstörelsen släpps lös.”

 

  • ISBN: 9789175151977
  • Utgivningsdatum: 2016-09-30

Knut Larsson

Född 1972. Bor och arbetar i Stockholm.  Knut Larsson…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Aniara

Knut Larsson

Krokodilstaden

Knut Larsson

Författarens alla böcker