Antologi Tago

Rolf Classon

Thomas Olsson

Tecknade serier i Sverige ökar och utvecklas mer än någon annan konstart i Sverige, på ett sätt är denna utveckling unik i världen. Det är lika många unga som äldre, kvinnor som män, landsort som städer. Blandningen är påfallande bred och spännande: vi har skräckserier, självbiografiska serier, feministiska serier, episka serier, samhälsskritiska serier, satiriska serier och experimentella serier.

Allt fler tecknare kommer fram idag och har behov av att publicera sig. För att fånga upp denna ström startar Kartago förlag en årlig antologi, med start hösten 2013.

Vi kallar den för Antologi Tago som en hyllning till det förlag som var stilbildande och i stort sett ensamt under födelsen av denna serierevolution som startade på åttiotalet: Tago Förlag. Tago var ett utdrag ur namnet på den ledande serietidning redan då: Galago – och kom från en sience fictionroman av den norske författaren Axel Jensen, som även bidrog i tidiskriften Galago. Antologi Tago innehåller längre och kortare tecknade serier av framstående aktuella svenska serietecknare såväl som debutanter och kommer fortsättningsvis två gånger per år.

  • ISBN: 9789175150314
  • Utgivningsdatum: 2013-09-11

Rolf Classon

Förläggare, redaktör, manusförfattare, poet och även…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Alla behöver...

Rolf Classon

Författarens alla böcker

Thomas Olsson

Thomas Olsson, född 1979, har ritat serien Rogert sedan…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Det är inte...

Thomas Olsson

Rogert –...

Thomas Olsson

Författarens alla böcker