En snippa om dagen

Anna Åhlund

”Jag har alltid gillat att rita snippor och jag tror att snippans frigörelse är en nödvändig del av kvinnans frigörelse."

Idag går feminismen in i en ny fas, erövrar ny mark och nya territorier, och det började förra året med serieantologin ”Kvinnor ritar bara ­serier om mens” och Liv Strömquists ”Kunskapens frukt”. Här fortsätter nu erövrandet med Anna Åhlunds ”En snippa om dagen” – ett konst­projekt fyllt av styrka och humor.
Anna Åhlund är illustratör och konstnär som har arbetat med flera av våra kända musik­artister och dessutom skapat konceptliknande konst med årsprojekt som tema; bland annat ”ett shopping­fritt år”, som fick stor uppmärksamhet. I denna anda drog hon förra året igång ”En ­snippa om dagen”, där hon ritar en ny snippa varje dag och skriver en text till. Bilderna har hon lagt upp på sociala medier och responsen har blivit stor, bland annat med utställning på restaurang Riche i Stockholm. Snipporna sprids nu på de mest märkliga sätt, det finns till exempel en liten skara som har kopierat och tatuerat snipporna på kroppen. Så här beskriver Anna Åhlund själv fenomenet:
”Jag har alltid gillat att rita snippor och jag tror att snippans frigörelse är en nödvändig del av kvinnans frigörelse och att kvinnans frigörelse är nödvändig för att få bukt med problemet att kapitalismen har blivit mänsklighetens diktator. När jag fick barn 2010 och samtidigt pluggade till lärare gjorde tidsbristen att jag lade tecknandet lite åt sidan, men jag märkte snart att jag blev en halv och grå person. Mitt tecknande och skrivande jag, är som ett alter ego jag inte kan klara mig utan. För att komma igång och rita igen bestämde jag mig för att rita en teckning om dagen och lägga upp på instagram, med text till, det har nu resulterat i den här boken.”

  • ISBN: 9789175151069
  • Utgivningsdatum: 2015-10-08

Anna Åhlund

Anna Åhlund är illustratör och konstnär som har…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Kärlekens tunga

Anna Åhlund

En snippa om dagen

Anna Åhlund

Författarens alla böcker

Förläggarens ord

En snippa om dagen omslagEn snippa om dagen