Faraos cigarrer

Hergé

Tintin 4: Faraos cigarrer

Tintin och Milou är på en semesterkryssning. Ombord träffar Tintin på för första gången på sin blivande ärkefiende Roberto Rastapopoulos. Tintin blir också bekant med detektiverna Dupond och Dupont, samt möter den snurrige professorn Filemon Syklon. Syklon erbjuder honom att följa med och utforska en faraons grav i Egypten. Men någon gömmer kokain i Tintins byrålåda och han blir anhållen av Dupond och Dupont. Tintin och Milou rymmer och tar sig i land. Här träffar de åter professor Syklon och de beger sig till faraonens grav, som utan att de vet om det tjänar som högkvarter för ett internationellt knarksyndikat.

I det här äventyret dyker Dupondtarna upp för första gången (även om de senare har fogats in i omtecknade versioner av det tidigare äventyret ”Tintin i Kongo”. Detta är även första gången skurken Rastapopoulos har en riktig roll (även om han skymtar redan i en ruta i ”Tintin i Amerika”).

”Faraos cigarrer” blev först publicerat som följetong i Le Petit Vingtième 1932–34, samlad i albumform (i svart/vitt 1934). Äventyret tecknades om och färglades för den moderna albumutgåvan 1955.

Tintins äventyr skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983. Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet.

 

Översättare: Björn Wahlberg

  • ISBN: 9789175151076
  • Utgivningsdatum: 2015-11-15
  • FORMAT: Kartonnage (KAR)

Hergé

Hergé, egentligen Georges Prosper Remi, född 22 maj 1907…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Tintins äventyr,...

Hergé

Tintins äventyr,...

Hergé

Författarens alla böcker