""Att Kartago ger ut gamla serier med Jan Lööf, denna seriegenerationens gudfader, visar att man tar sitt kulturhistoriska ansvar. Väldigt få svenska författare och konstnärer har vidgat min begreppsvärld lika mycket som Jan Lööf""

Jan Gradvall, Sydsvenskan

""Man vill bosätta sig i hans teckningar o leva där.""

LO-tidningen

""Att samla ihop Jan Lööfs gubbar i en enda bok måste sägas vara genialiskt.""

Ingalill Mosander, Aftonbladet

Jan Lööfs serier volym två

Jan Lööf

Kartago fortsätter samla Jan Lööfs serier i praktvolymer och här kommer nu den andra delen. Boken innehåller några av de bästa av det klassiska sextiotalsserien ”Felix”, med äventyren: Flygande tefat, Fantomen, Varulven, Vilda västern och Ben Hassans skatt. Dessutom en fantastiskt serie med Tintin på sitt sista uppdrag som en gammal åldrad man, där han till slut kommer ut ur garderoben och gifter sig.

I denna volym får vi stifta bekantskap med serien Bellman som handlar om en radikal söderkis och pilsnergubbe i ”antihjälte”-tradition som jobbar på en tidningsredaktion. Där figurerar bland andra Jan Myrdal och seriekollegorna Mandrake och Dagobert. Serien publicerade först i Folket i Bild/Kulturfron (se nedan).

En annan serie handlar om hur Jan Lööf kliver in i en tidsmaskin och träffar sig själv som ung. Vidare berättar Jan Lööf om musikinstrumentens historia och hur man arbetar med datorn som tecknarverktyg. Boken avslutas med en längre intervju, något som är mycket ovanligt, eftersom Jan Lööf nästan aldrig ger intervjuer.

  • ISBN: 9789186003357
  • Utgivningsdatum: 2009-09-07
  • Format: Inbunden (INB)

Jan Lööf

Jan Lööf, född 1940 i Trollhättan, är…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

75 år av dumheter

Jan Lööf

Jan Lööf –...

Jan Lööf

Författarens alla böcker