Klas Katt i Vilda Västern

Gunnar Lundkvist

Klas Katt läser en bok som heter »Konsten att undvika arbete«. Det knackar på dörren. En gris har kommit för att vräka Klas Katt, grisen vet ingenting om barmhärtighet. Plötsligt kommer Olle Ångest förbi. Han mår inte heller så bra. Ändå gör han sitt bästa för att hjälpa sin gamle vän. Tyvärr krånglar han till allt ännu mer. Det ser mörkt ut för Klas Katt. Men av någon anledning så ordnar sig allt till det bästa.

Klas Katt vill ju inget speciellt med sitt liv. Han vill dricka sitt kaffe i lugn och ro. Men det händer att han tröttnar på att vara en hjälplös betraktare. Klas Katt beger sig ut i världen. Han hör de övergivna lammen ropa. Han går in i en tunnel. Han lutar sig mot ett träd. Han åker båt. Han reser till vilda västern.

Gunnar Lundkvist har varit en av de mest betydande svenska serieskaparna sedan debuten 1979 med »Klas Katt i Hell City«, som kom att bilda skola för flera generationer serietecknare med sin svarta humor och sitt melankoliska berättande. Sedan dess har han utkommit med 9 böcker om Klas Katt och blivit publicerad i Frankrike, USA, Italien och Tyskland. Redan 1974 debuterade han som poet i kretsen runt Bruno K Öijer och Eric Fylkeson och gav ut två diktsamlingar.

  • ISBN: 9789186003456
  • Utgivningsdatum: 2010-10-01
  • Format: Mjukband (MJB)

Gunnar Lundkvist

Gunnar Lundkvist, född 1958, är en svensk författare…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Igår målade jag...

Gunnar Lundkvist

Mugg Klas Katt

Gunnar Lundkvist

Författarens alla böcker