"Jag finner Knut Larssons bildspråk oerhört fascinerande och absolut unikt. Kristallklart och suggestivt, vemodigt och humoristiskt, ångestladdat och ömt och framförallt mycket, mycket sensuellt i ordets vidaste bemärkelse. Det är bara att tacka och ta emot."

Roy Andersson

"Det gäller att välja. Gråt eller skratt. Knut Larssons serier är schizotainment från helvetet. Jag väljer hysteri."

Carl Johan De Geer

Lokmannen

Knut Larsson

Knut Larsson är framtidens svenska tecknare som med förankring i en turbulent samtid ritar våra innersta tankar, samtidigt både självbiografiskt och surrealistiskt. 

I Lokmannen har vi samlat några av Knut Larssons mest fantastiska historier: Mannen är förälskad i kvinnan, men återupplever sina tåg från barndomen så starkt att kvinnan föder ett lok. En annan letar efter bilarnas onda hjärta. Hos pianolärarinnan ska han spela ett stycke som heter knivtjuv, men flyr ner i pianot där de andra eleverna gömmer sig. Seriefabriken har fått problem i den allra sista serien, pappret är slut, skisserna är slut liksom bläcket och manusnegern har inget att skriva. Serier är olönsamma och i tryckeriet sitter tryckaren och gråter. Hur slutar egentligen den allra sista serien? I titthålet ser författaren sig själv och i det patenterade alfabetets värld blir bokstäverna allt dyrare. Jägaren jagar sanningen som avslöjas av Hjortflickan. I schizotainment hävdas att Schizofreni egentligen inte är en sjukdom utan ett hemligt test för ett nytt massmedium. Zyklon B pojken får superkrafter i gaskammaren och tar hämnd på nazisterna som dödade hans mamma.

 

  • ISBN: 9189632168
  • Utgivningsdatum: 2003-08-25

Knut Larsson

Född 1972. Bor och arbetar i Stockholm.  Knut Larsson…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Aniara

Knut Larsson

Krokodilstaden

Knut Larsson

Författarens alla böcker