Medborgare

Halfdan Pisket

Medborgare är den tredje och avslutande delen i berättelsen om James resa från Turkiet till Danmark. Han bor nu i Köpenhamn och livnär sig på verksamheter i skuggan av lagen. Han hamnar i dåligt sällskap och ett gäng kriminella kastar ut honom från tredje våningen. Detta kostar honom många brutna ben och synen på höger öga. Såsmåningom tillfrisknar han och flyttar till Christiania, där han med ett tvätteri som fasad blir en viktig aktör i den snabbt växande cannabishandeln.

James har inte längre någon kontakt med sin familj, men när hans sons mor kontaktar honom och berättar att familjen är i fara, ställer han upp. Han tar över vårdnaden om sin son, som alltför ofta får följa med när han säljer knark. Efter att ha försökt sälja droger till civila poliser hamnar han återigen i fängelse.

När James kommer ut i friheten känner han ingen dragning tillbaka till sitt kriminella liv. Det enda som är viktigt nu är hans familj. Han börjar studera och lyckas till sist nå sitt mål – att bli dansk medborgare.

 

  • ISBN: 9789175152523
  • Utgivningsdatum: 2017-09-18

Halfdan Pisket

Född 1985 i Danmark.  Halfdan Pisket är serietecknare, konstn…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Medborgare

Halfdan Pisket

Kackerlacka

Halfdan Pisket

Författarens alla böcker