Opium för folket

Anna Lindman

Vad är religion egentligen? Vad får en människa att gå med i en sekt, vad rör sig i huvudet på den som mediterar i tre år och vad händer om man kramar ett träd?

Redaktören Anna Lindman skriver i förordet:

Boken är en hybrid av textbok och seriebok, där bilder och ord, tankar, känslor och upplevelser möts. Här sammanstrålar en mängd berättelser som olika människor med skilda erfarenheter av religion vill dela med dig. Eftersom debatten om religion och religiösa uttryck idag ofta är hård och enögd vill den här boken något annat. Förhoppningsvis kan den vara starten på ett samtal som handlar om respekt och nyfikenhet, om viljan att lära känna varandra och strävan att söka förståelse även för det som tycks oförståeligt. Vilken annan väg finns att gå?

Vad är religion egentligen? Vad får en människa att gå med i en sekt, vad rör sig i huvudet på den som mediterar i tre år och vad händer om man kramar ett träd? I den här boken möts en rad olika berättelser om hur religion kan påverka en människas liv. I serier, bilder, text och samtal tas läsaren med på en inre resa som handlar om magiskt tänkande, religiös påverkan, flykt undan tvång och förtryck och inte minst, det vi alla kan känna igen oss i, längtan efter hopp och mening.

Medverkande:

Stephanie Abdallah 

Rolf Classon

Aron Flam 

Anneli Furmark 

Sammy Harkham 

Nina Hemmingsson 

Kevin Huizenga 

Saadia Hussein 

Nadia Jebril

Martin Kellerman

Knut Larsson 

Anna Lindman

Elin Lucassi 

Gunnar Lundkvist 

Frida Malmgren

Jakob Nilsson 

Sara Olausson

Thomas Olsson

Joakim Pirinen

Ola Skogäng

Jan Stenmark

David Thurfjell

Johan Unenge

Li Österberg

 
  • ISBN: 9789175150451
  • Utgivningsdatum: 2016-10-10

Anna Lindman

Anna Lindman är journalist och programledare uppvuxen i Uppsala, M…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Opium för folket

Anna Lindman

Författarens alla böcker