"Ingen svensk roman har hittills skildrat tillståndet i Sverige efter millenieskifet. Den bästa svenska samtidsskildringen just nu hittar man istället i serieform. Martin Kellerman håller med sin serie Rocky, utan att hans närvaro hittills ens registrerats av juryn för Augustpriset, på att i ord och bild dokumentera det stockholmska 2000-talet med fler nyanser än någon annan författare eller filmare."

Jan Gradvall i Dagens Industri.

Rocky volym fem

Martin Kellerman

Lite fetare och lite äldre. Lite mer morotskaka och café latte. Rocky rör sig över större ytor i världen. Man känner förvisso igen mycket av Rocky; bakfyllor, sunkig mat, tetrisspelande och halvdana trettioårskriser. Han börjar bli alltmer etablerad som serietecknarstjärna och konstaterar att han själv varit uppe som ämne i Jeopardy tre gånger, även om ingen av de tävlande hade en aning om svaret. Rockys relation med Maja går in i en ny fas. Han inser att Maja har en 24-årskris och ger sig in i en allvarlig diskussion om de ska skaffa sig katt eller hund.

I denna volym förekommer även kommentarer om Åsne Seierstad, atomsopor och självuppringande mobiltelefoner. Dessutom åker Rocky till Grekland och filosoferar. Han och Mange åker till ett ensligt hus i bergen och funderar över Iprens biverkningar, varför åsnor står stilla och grekiska bönders syn på Henke Larsson.

  • ISBN: 9789189632172
  • Utgivningsdatum: 2003-12-01
  • Format: Mjukband (MJB)

Martin Kellerman

Född 1973 i Växjö, uppväxt i Norge…

Läs mer om författaren

Fler böcker ifrån denna författare

Rocky 20 år

Martin Kellerman

Rocky stämplar ut

Martin Kellerman

Författarens alla böcker