Junior

Kartago Junior publicerar tecknade serier för barn och ungdom. Vi skiljer oss från de mer vanliga serierna för barn idag som presenteras på en massmarknad i form av en serietidning som idag medföljs av en plastleksak tillverkad i Kina som många gånger går sönder så fort man rör vid den. Kartago junior vill istället ge ut kvalitativa tecknade serier för barn och ungdom som fokuserar på innehållet i berättelsen, gärna presenterad i en attraktiv och slitstark bokform.

 

Kapten Klara i underjorden

  • ISBN: 9789187057090
  • Utgivningsdatum: 2013-09-16

Johan Wanloo

Kapten Klara och hennes kompis Harry är ute och åker i sin ubåt. Plötsligt hör de ett mystiskt ljud. Det visar sig komma från en gammal kommunikationsradio som legat och samlat damm i ett förråd. Signalen blir starkare ju längre ner de dyker. Det är ett nödrop!

Till slut har de hamnat på den allra djupaste havsbotten. De är omgivna av skräckinjagande varelser som bor där nere i det svarta havet, dit där solstrålarna inte når. Deras gamla slitna ubåt kan när som helst knycklas ihop av det enorma trycket. Det går inte att komma...

Bleckmossen – samlade äventyr del 1

  • ISBN: 9789187057076
  • Utgivningsdatum: 2013-08-28

Oskar Ekman

Carolina Ståhlberg

Sedan år 2006 har hundratusentals barn och unga följt serien ”Bleckmossen” i Kamratposten. En mangainspirerad följetong med fokus på spänning, kärlek och relationer. I handlingen får vi följa de tre kompisarna Emil, Siri och Amir och deras liv i den fiktiva förorten Bleckmossen, som ligger någonstans i Sverige.

Bleckmossen har blivit ett av de mest populära inslagen i KP. När tidningen förra året utlyste en tävling om att teckna en ny karaktär till serien kom över 800 bidrag! Läsarna har länge efterfrågat möjligheten att läsa serien i samlad form.Här är ”Bleckmossen –...