Om förlaget

Verksamhet

Välkommen till Kartago!

Kartago Förlag ger ut böcker med bra historier, tecknade serier, humor, samhällskritik och bilder.

Förlaget började som en vindpust i öknen. Det var november 2001 och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra av våra liv och gav ut Arne Ankas samlade verk Jag Arne som första bok. Vi fortsatte med Canimus av Knut Larsson och Rocky av Martin Kellerman. Kartago har nu blivit en hel stad i öknen. Vår målsättning är och har varit att ge ut böcker med bilder i, böcker som har något att säga och som har en både rolig och intelligent syn på det samhälle vi lever i. Böcker som gärna kan plantera en ny idé och nya tankar hos läsaren.

Kartago Förlag ger ut cirka 30 titlar om året av författare och serietecknare som Hergé, Martin Kellerman, Nina Hemmingsson, Sara Olausson, Ester Eriksson, Jan Lööf, Jan Stenmark, Charlie Christensen, Anneli Furmark, Gunnar Lundkvist, Joakim Pirinen, Anna-Clara Tidholm, Bim Eriksson bland många andra.

Kartago Förlag fortsätter att växa, och har även fått ett imprint i form av Orosdi-Back. På Orosdi-Back ger vi ut böcker av och om svenska konstnärer och konsthantverkare. Här hittar du konstpocket om många av våra svenska storheter, allt från Estrid Ericson till Dan Wolgers. Här hittar du även annat än böcker, som spel och brickor.